среда, 11. октобар 2023.

И ми можемо бити домаћини

 11.10.1023.г.

У оквиру Фестивала менталног здравља, Институт за јавно здравље и Канцелрија за младе је у нашој школи реализовала предавање и радионицу са ученицима 5.разреда. У реализацији радионице учествовала је Мастер Психолог Александра Пајевић и у име Канцеларије за младе присуствовала је Мастер Професор Српског језика и књижевности Маја Ровчанин.

Након уводних речи наших гошћи, уследила су бројна питања на која су наши ђаци петаци одговарали као прави стручњаци, износили своја мишљења и ставове као на пример: Шта је психолог? Шта је ментално здравље и ко га има? Зашто је важно да будемо ментално здрави? Шта је то добро што утиче на наше ментално здравље? Осећај кривице и бројна друга.


Ако је Психолог "помажућа професија", ментално здравље "када се добро мисли, лепо спава, лепо расположење", а за добре односе са другима "да негујемо емоције, да наше понашање може да се мења и да оно утиче на наше функције", да осећај кривице не треба да осећамо за нешто на шта нисмо могли да утичемо, закључујемо да на наше добро ментално здравље утичу лепе жеље које нам неко упућује и комплименти.

Интересовање наших ђака да учествују у дискусији је пријатно изненадило наше гошће, па су их похвалиле како су добиле више одговора од њих него од неких средњошколаца, и том приликом је испоштована свака подигнута рука и саслушан одговор. На питање Шта их чини срећним да се изразе цртежом, наши ђаци су се представили као спортисти, кроз дружење цртајући другове и другарице када време проводе заједно, када возе бицикл и пуно других ствари. Те своје уметничке радове су затим окачили на пано школе.




Порука свој нашој драгој деци: Будите нам и остајте ментално здрави заувек!






Нема коментара:

Постави коментар

ДОБРОДОШЛИ

ДОБРОДОШЛИ

 На ваше и наше велико задовољство, представљамо се на новој адреси и са новим садржајима које смо дуго сви очекивали. Трудићемо се да вам д...