четвртак, 30. децембар 2021.

Учити или не учити, питање је сад

     Колико пута је свако од вас био у ситуацији да треба да учи али му увек нешто одвраћа пажњу, нешто друго је занимљивије или би време радије провео напољу са друштвом? Ако вам кажемо да је могуће све то ускладити правилним планирањем свог времена, у томе вам могу помоћи Педагог Биља и Падагог Александра. Оне су посетиле ученике одељења 7/6 на часу Одељењског старешине 03.децембра где су их анкетирале како би сазнале који су то проблеми који утичу на концентрацију при учењу и како их превазићи.

    На питања као што су: Како се мотивисати за учење, Највећи проблеми при учењу, Ко су крадљивци нашег времена и Најчешћи изговори да не учим, ученици су одговарали анонимно, износећи своје разлоге, запажања и мишљења.

  Израдом Дневног палана учења може се много помоћи у таквим ситуацијама, када не можете да се организујете, када мислите да ћете све постићи а времена је често мало. Заједничком анализом са ученицима разрађено је питање шта је то УЧЕЊЕ и како учити.

    Циљ ове Радионице је поправљање успеха.

 
 

     Анализом одговора и разговором, дошло се до заједничких закључака који се односе на правилну организацију времена и отклањање узрока који вам време одузимају у циљу успешног учења и поправљања успеха. Ова Радионица је томе и допринела што се показало у наредном периоду.

    

Нема коментара:

Постави коментар

ДОБРОДОШЛИ

ДОБРОДОШЛИ

 На ваше и наше велико задовољство, представљамо се на новој адреси и са новим садржајима које смо дуго сви очекивали. Трудићемо се да вам д...